![]() |
| | #3 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2004 Location: Bucuresti | Quote:
Oricum, ceea ce m-a interesat in primul rand au fost pasarile si sa pastrez detaliile penajului intr-o dimensiune data a cadrului, si mai putin sa demonstrez ca erau in mediul afirmat. Un crop mai mare ar fi fost frumos la pescarus. Daca te intereseaza pot sa il fac. Nu am timp sa stau de procesari. Am facut si cateva peisaje care imi plac cum au iesit, dar in general trebuie sa mai modific nitel linia orizontului ca sa le vada si ceilalti si asta e. | ||
|
| | #5 (permalink) | ||
| Quote:
Quote:
4. Galeria foto de pe acesta arie este destinata lucrarilor de de arta foto facute de dumneavoastra, si selectate cu mult simt critic inainte de postare, doar ce aveti mai bun de aratat. Nu vrem sa vedem poze de la munte si de la mare ..... ...sa mai adaug si poze din delta in regulament ? | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
Well. Ca incepator, as putea sa comentez urmatorul lucru. 1. Subiect centrat. Big mistake, dar mi se pare ca are potential. ![]() 2.Nu imi transmite nimic, nu vibreaza nimic in mine. Probabil ai vrut sa aduci in zilele noastra acel aer din anii 40-50 de pe la tara, intr-o zi torida de vara. Eu nu asa as fi vazut imaginea(ca sa nu jignesc pe nimeni, pentru ca nimeni nu s-a nascut invatat, trebuie multa munca si mult exercitiu, am citit, spre rusinea mea doar 2 sau 3 articole despre fotografie, am inteles cat-de cat esentialul, dar socoteala de acasa nu se compara cu cea din targ daca intelegi ce vreau sa zic, right? ) 3.La fel, nu prea imi transmite nimic. Ai putea sa incerci o postprocesare poate o iesi ceva.
__________________ Bigb | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2004 Location: Bucuresti |
1. Subiectul este centrat deoarece este cazut pe ganduri. Centrarea il face sa para si mai static. 2. Nu, nu am dorit aceasta. Fantana, cu apa pe ea, contrasteaza cu nisipul din jur. Im puteam dori cel mult sa elimin copacii. Nu aveam cum. Asa ca a ramas doar o fantana cu apa in nisip. 3. Well, ideea a fost 2. Un trunchi de copac in prim plan si legat de coroana arborilor, care sunt contorsionati de vant. Este vorba de padurea Letea. Ideea de a iesi ceva ... sa rad sau sa plang? | ||
|
| | #10 (permalink) | ||
| Quote:
![]() ![]() Observi vreo diferenta intre poza ta si cropul meu? Ma refer la estetica in special 2.Fixed: Quote:
3. Incearca o postprocesare ceva, fa cumva sa iasa din banal. Daca vrei, iti dau un link pe PM cu un fel de curs dupa care m-am ghidat si eu.
|
| | #12 (permalink) | ||
| http://forum.computergames.ro/99-gal...erie-foto.html Propun completarea punctului 4, Mir... Lipseste evidentul "Nu vrem sa vedem snapshot-urile facute la o plimbare oarecare" ghrt, sunt convins ca ai fi putut face acele cadre mult mai bune daca te-ai fi intors pe inserat acolo si asteptai cu un sandwich in mana si o sticla cu apa... vreo juma de ora sa apara acea pasare. Cat despre fantana, umbra pe care o gaseai pe la 6 seara, cromatica si contrastele usoare pe care le gaseai tot dupa 6 seara siiiiigur i-ar fi oferit acel "ceva" pentru a merita urcarea aici in galerie. Nu-i vb ca nu ai putea obtine imagini de calitate, ci doar ca acestea sunt snapshot-uri in care nici macar incadrarea nu poate fi admirata... Imi pare rau. La fel, e aiurea sa te lupti pt nishte cadre trase din barca, unde sigur nu ai timp sa te uiti la incadrare, sa te duci cu un metru mai in stanga, sa tragi 4-5 cadre din diverse unghiuri, setari diferite pentru a gasi combinatia cashtigatoare... Trebuie sa recunoshti ca, desi sunt poze bune, nu au ce le trebuie pentru a merita sa stea aici. Cu cat insisti mai mult, cu atat vor insista si ceilalti useri. Vrei sa te intreb ce anume ti-a transmis asa special acea pasare care statea in mijlocul pozei de te-a convins sa ne arati si noua ?? In concediu, anul trecut, desi am multe cadre bune, dintre care vreo 7-8 le-ash pune pe perete, nu cred ca au ceva atat de special sa le pot pune intr-o galerie. Sunt snapshot-uri tehnic realizate foarte bine, frumoase, bune... dar atat... pentru ca in acele locuri nu am stat decat 3 secunde cat am ridicat aparatul, am setat, am declansat, am zambit cand m-am uitat pe lcd... si am plecat.
__________________ Light from 430EX triggered by CactusV2 passing through 70-200 f/2.8 L IS USM or EF 50mm f/1.8 mkII is caught by Canon 5D More of me | |||
|
| | #13 (permalink) | ||||
| Registered User Join Date: Nov 2004 Location: Bucuresti | Quote:
Bineinteles. M-am intrebat daca n-ar fi cazul sa tai pe limita cracii, dar imi disparea lacul si ramanea doar pescarusul pe o craca care imi intra in ochi. Ala este un pescarus cazut pe ganduri in mijlocul lacului. Apa face sa intre in banal lemnul ala, il sterge din prim-plan. In clipa in care tai asa iti influenteaza mult poza, deoarece devine un element de interes, laolalta cu pasarea. Ori, punctul meu de interes este pasarea. Putea sa nu fie nici un lemn pe acolo, sa stea pe un nufar de ex. Asa ca incadrarea este pasarea si lacul. De ce in mijloc? Asa cum am zis, plasarea in mijloc da o nota statica subiectului, iar restul pozei constituie un soi de garnitura, ca sa ma exprin asa.Resize. Quote:
Daca nu iti place copacul, de ce sa caut sa iti vand o post-procesare?Cursuri am citit si eu. Nu prea am gasit (adica nu am gasit) curs de fotografiere pasari salbatice. Din ce am inteles de la un prieten care se mai ocupa cu asta trebuie sa ai ochii in focus, detalii pe penaj, corpul intors spre camera si - in zbor - vizibil, dar asta poate fi compensat cu detalii ale penajului vizibile cu aripile lasate, in zbor. Daca ai detalii despre lucruri din astea sunt amator. Cred ca echipamentele necesare pentru a face poze wild life adevarate ii tin pe multi de o parte de chestia asta si interesul este scazut. -------------------- Editare ulterioară -------------------- Quote:
Quote:
Pasarile sunt foarte greu de fotografiat in locuri fixe. Doar daca le pui de haleala sau te duci aproape de locurile de cuibarit, lucru care il faci doar daca are sens (daca te simt risti ca din cauza ta sa isi abandoneze cuiburile si puii din ele.) Expresia pescarusului nu o gaseam la alta ora. Este foarte greu de fotografiat cand ai maxim 1 minut pentru a te misca in peisaj si a compune cadrul. Poate ca mie imi plac mai mult aceste poze deoarece imi evoca excursiile respective. Fotografiatul din barca (din lotca mai exact, poate dintr-o barca mai mare si mai stabila este mai usor) in conditiile in care nu esti tu la carma iar barca oricum nu sta pe loc, iar subiectii tind sa zboare urgent, este mai degraba o provocare. Mi-ar place sa discut pe aceste teme, dar daca o luam ca era miezul zilei, chiar nu are rost si va rog sa ma scuzati pentru timpul pierdut. Expresia faciala. Last edited by ghrt; 28-08-2008 at 17:27.. Reason: Automerged Doublepost | ||||
|
| | #14 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 1999 Location: Bucuresti, RO | Quote:
Asa ca, sincer, animalul, cazut pe ganduri, in mijlocul lacului, nu ma impresioneaza cu nimic. Daca ce imi aratai era o fotografie incantatoare a animalului cazut pe ganduri in mijlocul lacului, atunci da, as fi aplaudat si zambit. | ||
|
| | #15 (permalink) | ||
|
1. Quote:
In unul din rotundele alea trebuie/ar trebui sa se duca atentia privitorului.
|
| | #16 (permalink) | ||
Asta e un copac in jurul caruia am avut timp sa ma invart si sa astept si lumina dorita. Poza e resize, nu am curatat casa din fundal, am umblat doar nitel la contrast, deoarece obiectivul cu care a fost facuta nu prea are asa ceva. | ||
|
| | #17 (permalink) | ||
|
au DOF prea mare, subiectul nu e izolat de fundal, sunt prea incarcate, nu sunt estetice ( cele cu copaci si cu fantana ), nu respecta deloc regula simplitatii : de citit : http://asp.photo.free.fr/Composition...ainClass.shtml | |||
|
| | #18 (permalink) | ||
| Quote:
![]() Si poate ca nu stii ce este DOF ( Depth of Field): http://en.wikipedia.org/wiki/Depth_of_field PS: acuma sa nu crezi ca te iau peste nas, dar poate oricine de aici sa imi confirme, ca fara exercitiu, nu faci nimic. De curiozitate, cate cadre ai tras in concediu? Cate ai urcat pe un site? Fii mai exigent cu tine, foloseste autocenzura. Este folositoara sa stii! ( Asta ti-o zic ca sfat) Quote:
|
| | #19 (permalink) | ||
|
aaaaaaaaa, tre sa-i iau o tzara apararea, pt ca il shtiu personal pe om... si shtiu ce poate. Nu-i vb de "gradinita" aici... spuneam si mai sus in post ca el "shtie sa compuna cadrele, shtie sa seteze aparatura...", nu asta-i problema, ci doar ca pe aceste cadre din delta... nu poate cere "recunoashtere" shi shtie foarte bine de ce... subiectivismul lui e cel care inca il mai tine aici, pt ca e normal... si eu am cadre proaste rau... dar care mie imi plac foarte mult, indiferent ce-ar zice lumea. Si sunt ok cu asta. Obiectiv vorbind, exact atitudinea lui Tass de mai sus (cu chistocul de tzigara si convergenta zburatoarelor) trebuie s-o intelegi la publicul care-ti vede pozele... wtf, nu-s artistice... deci nu-s bune. Poate ca "ghrt" a stat in lotus cand a declansat, in timp ce o tailandeza talentata ii arata raiul... si d-aia batlanul ala obosit din mijlocul baltzii avea o asemenea "expresie faciala"... dar pt noi... e o biata pasare blegita de soarele de ora 14:00 care isi odihnea ciolanele pe o ragalie iesita din apa... i'm out of the discussion, ca n-are sens.
__________________ Light from 430EX triggered by CactusV2 passing through 70-200 f/2.8 L IS USM or EF 50mm f/1.8 mkII is caught by Canon 5D More of me | |||
|
| | #20 (permalink) | ||
Multumesc Andy. Intr-adevar din fericire stiu ce este DoF iar pozele le-am pus nu ca Ansel Adams ar putea fi invidios, ci ca de anul trecut m-am pregatit sa fac poze la "pasaretul" din Delta in care sa poti sa recunosti ce pasare este, si am si reusit. Daca mai sunt amatori de asa ceva pe aici si considera ca merita o discutie din cand in cand, poate ne auzim. | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|